Het Koor

Het kamerkoor Montessera werd in 1985 opgericht door een groep enthousiaste ouders van leerlingen van de Montessorischool in Enschede. In 1994 veranderde de naam van 'Giovedi Sera' (Italiaans voor donderdagavond, destijds de repetitieavond van het koor) in Monte Sera. Tegenwoordig is dit samengevoegd tot Montessera waarmee in de naam een echo van Maria Montessori doorklinkt. Het koor zingt onder leiding van Jeroen Twisk voornamelijk klassiek repertoire uit alle tijden, zoals werken van Mozart, Fauré, Elgar, Brahms, Holst en Mendelssohn.

 

Geïnteresseerden in een enthousiast en gezellig koor zijn op een woensdagavond van harte uitgenodigd in de Montessorischool 't Zeggelt aan de Meeuwenstraat 4 te Enschede. De repetitietijd is van 20:00 tot 22:00 uur. Voor verdere informatie zie deze website of bel 06-42585327 (secr.).

 

Ieder jaar worden ook meerdere kerstconcerten gegeven, onder andere voor de kinderen van de Montessorischool en wordt deelgenomen aan het meerkoren kerstconcert in de Jacobuskerk te Enschede. Sinds 2019 staat het koor onder leiding van Jeroen Twisk.

 

Dirigent

Jeroen Twisk www.jtwisk.nl studeerde hoofdvak piano aan het conservatorium in Enschede. Hij studeerde bij Pierre Ruhlmann en volgde na zijn studie lessen en masterclasses. Naast zijn werk als privé pianodocent is hij actief als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten. Vanuit de koorbegeleiding is hij zich gaan verdiepen in het dirigeren van amateurkoren.

 

Hij volgde voor het diploma amateurkoordirigent in 2000 een applicatiecursus voor vakmusici bij de SNK. Hij begon in Haaksbergen met het dirigeren van een gemengd koor en een vrouwenkoor, twee koren die zowel klassieke – als lichte muziek zongen. In Oldenzaal dirigeerde hij Canzonet tot medio 2019. Al geruime tijd leidt hij vrouwenkoor Rhumtas uit Beltrum, waarmee hij zich afwisselend beweegt in het klassieke en het lichte/populaire genre. Vanaf 2010 wordt hij regelmatig gevraagd om voor paas- en kerstprojecten het koor EVPV (Ensemble Vocale Pierre Villette) uit Lichtenvoorde te dirigeren. Een geliefde bezigheid is het arrangeren van allerlei songs en liederen voor koor. Met Montessera heeft hij sinds medio 2019 een nieuwe uitdaging om in het brede veld van de klassieke - en licht klassieke muziek passende en interessante koorwerken uit te voeren.

Sopranen Alten Tenoren Bassen
Bertje Fonts van Engelen Lia Joosten Ton Völker Andries Lohmeijer
Els van Eekelen Diny Ruessink Paul van Katwijk Herman Koier
Jeannette Dikkens Ineke Jansen Pepijn Pinkse Hugo Stolker
Mariëlle Hanschen Anneke Keizer Vacature! Rob Keizer
Marieke Wichern Vacature! Vacature! Vacature!
Marjan Bredschneijder

 

Bestuur

Hugo Stolker (voorzitter)

Pepijn Pinkse (penningmeester)

Lia Joosten (secretaris)